Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Νέα

 Σελίδα 1 από 16: > >>
Η Λέσχη Τέχνης και Πολιτισμού της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος έγινε 2 ετών
Ενημέρωση: 21-10-2024 15:49

Πολλά μέλη της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος παρευρέθησαν στον γιορτασμό των 2 ετών από τη σύστασή της στην αίθουσα 'Μούσες' του ξενοδοχείου ΙΛΙΣΙΑ σε μια εξαιρετικά κεφάτη εκδήλωση κατά την οποία απονεμήθηκαν και τα βραβεία στους νικητές του 6ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Συγγραφής Στίχου της Ε.Σ.Ε. Στη φωτογραφία η Κατερίνα Καράμπελα, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αθηνών σβήνει τα κεράκια από τις τούρτες που προσέφερε η Ε.Σ.Ε.

Θεοδοσία Αργυράκη-Ασαργιωτάκη "Ηλιόρρητα" Τιμητική Διάκριση (ποίηση) από τον Φ.Σ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ (2023)
Ενημέρωση: 21-10-2024 12:27

ΤΙΜΗΤΙΚΉ ΔΙΆΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΌ ΣΎΛΛΟΓΟ ΠΑΡΝΑΣΣΌΣ στην ηρακλειώτισσα ποιήτρια Θεοδοσία Αργυράκη-Ασαργιωτάκη.

Δημήτρη Βόρρη: "Ηρακλής και Ερμής: Οι Άγνωστες Περιπέτειες" κυκλοφόρησε το Επικό Graphic Novel του σκηνοθέτη-σεναριογράφου
Ενημέρωση: 18-10-2024 15:25

Σε έναν εντυπωσιακό συνδυασμό μυθολογίας και σύγχρονης αφήγησης, το νέο κόμικ/graphic novel "Hercules+Hermes: The Untold Story" (προσωρινός ελληνικός τίτλος "Ηρακλής και Ερμής: Oι Αγνωστες Περιπέτειες") σε κείμενα, εικονογράφηση του σκηνοθέτη-σεναριογράφου Δημήτρη Βόρρη, είναι έτοιμο να αιχμαλωτίσει τη φαντασία αναγνωστών κάθε ηλικίας. Με πάνω από 130 υπέροχες εικονογραφήσεις, αυτή η μαγευτική περιπέτεια είναι τώρα διαθέσιμη σε ebook και σε έντυπη μορφή στο Amazon, το Βοoks-A-Million καθώς και σε ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία.

Δρ Κωνσταντίνος Μπούρας, Το στερνοπούλι (Ποιήματα του αποχαιρετισμού) από τις εκδόσεις Νίκας
Ενημέρωση: 18-10-2024 12:22

Δρ Κωνσταντίνος Μπούρας, Το στερνοπούλι (Ποιήματα του αποχαιρετισμού) «Εμείς, οι πονεμένοι άνθρωποι, ακούμε τα ημιτόνια τής σιωπής…», προλογίζει ο Ομότιμος και Επίτιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ Βάλτερ Πούχνερ, Αθήνα 2024, σελ. 507, 25,00€.

Δημήτρης Λαλούμης "΄Όταν σβήσουν τα φώτα" ένα παραμύθι με μουσική από τις εκδόσεις Παπαζήσης
Ενημέρωση: 11-10-2024 11:55

Ο εκδοτικός οίκος Παπαζήσης ανακοινώνει με χαρά την κυκλοφορία του νέου παιδικού παραμυθιού με τίτλο "Όταν σβήσουν τα φώτα" από τον συγγραφέα Δημήτρη Λαλούμη. Το παραμύθι κυκλοφορεί σε μορφή e-book και προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών σ’ ένα μαγευτικό ταξίδι στη φύση, μέσα από μια ιστορία που συνοδεύεται από όμορφη εικονογράφηση και ειδικά σχεδιασμένη μουσική

Πρόεδρος ΟΜΣΙΕ Κώστας Πολίτης-Πρόεδρος ΕΣΕ Αλέξανδρος Κακαβάς: Συμφωνία δημιουργικής συνεργασίας
Ενημέρωση: 10-10-2024 15:14

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος Κώστας Πολίτης, μέλος της Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ε.Σ.Ε. και ο Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος Αλέξανδρος Κακαβάς συναντήθηκαν προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες όσον αφορά την πρώτη τους κοινή πολιτιστική δράση που αφορά τη σημαντικότατη τέχνη της ψαλτικής

Μαρία Γεωργαλά-Καρτούδη "Αυτονόητα' από τις εκδόσεις Φίλντισι
Ενημέρωση: 09-10-2024 12:18

«Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται».
«Είναι φως φανάρι». «Θέλει και ρώτημα;»
Όλα όσα ευκόλως παραλείπονται τα θεωρούμε «αυτονόητα».
Τι είναι όμως τα αυτονόητα;

Η Χάρις Συμεωνίδου παρουσιάζει: Ιλιάδα Η αρχή της παγκόσμιας λογοτεχνίας
Ενημέρωση: 08-10-2024 13:24

Επιλεγμένες ραψωδίες της Ιλιάδας του Ομήρου, σε δημοτική γλώσσα, με πολύπλευρο τρόπο. Την ενημερωτική εισαγωγή σε κάθε ραψωδία ακολουθεί αφήγηση-παρουσίαση, με τη συνοδεία αρχαίας λύρας επί σκηνής και με σύγχρονη παρουσίαση βίντεο των αντίστοιχων πινάκων ζωγραφικής, από όλα τα μουσεία του κόσμου, που αφορούν στην κάθε ραψωδία.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΗΜΑΣ «Η Οθωμανική Απογραφή του 1454/55 στο Σαντζάκι Τρικάλων»
Ενημέρωση: 08-10-2024 11:39

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024 και ώρα  6.30 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων (Δημαρχείο - Τρίκαλα), θα γίνει η παρουσίαση του νέου βιβλίου του κ. Θεοδώρου Νημά με τίτλο «Η Οθωμανική Απογραφή του 1454/55 στο Σαντζάκι Τρικάλων (Θεσσαλία - Πιερία - Ευρυτανία - Ναυπακτία - Δυτική Φωκίδα και άλλα όμορα)», Θεσσαλονίκη 2024, Εκδόσεις Κ. & Μ. Σταμούλη, σελ. 744.

“Ταξιδεύοντας με ένα μανιτάρι” της συγγραφέως, Αθηνάς Κυμιωνάκη, από τις Εκδόσεις ΚΟΥΡΟΣ
Ενημέρωση: 07-10-2024 17:52

Η εκλεκτή συγγραφέας, εκπαιδευτικός προσχολικής αγωγής και σκηνοθέτιδα, Αθηνά Κυμιωνάκη, παρουσιάζει 8 αυτοτελείς χιουμοριστικές ιστορίες, μικρές και μεγάλες σε μορφή έμμετρου λόγου, στο νέο της βιβλίο με τίτλο: “Ταξιδεύοντας με ένα μανιτάρι” που πρόσφατα εκδόθηκε από τις Εκδόσεις ΚΟΥΡΟΣ.

Λέσχη τέχνης και πολιτισμού Ε.Σ.Ε. Κηφισιάς: Ημερίδα συγγραφής σεναρίου εκ διασκευής
Ενημέρωση: 07-10-2024 13:16

Η Λέσχη Τεχνης και Πολιτισμού της Ε.Σ.Ε. Κηφισιάς κατόπιν πρωτοβουλίας του μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής Βάσιας Σκυλακάκη και με τη συμβολή του μέλους της Καλλιτεχνικής Επιτροπής Αλεξάνδρου Σούτσου οργάνωσαν, στη βίλα Δροσίνη, ημερίδα συγγραφής σεναρίου εκ διασκευής με εισηγητές τους σεναριογράφους Αλέξανδρο Κακαβά, Πρόεδρο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και τον Γιάννη Βολιώτη, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Σ.Ε. Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρήστος Καλός έθεσε την ημερίδα υπό την αιγίδα του Δήμου Κηφισιάς, Ερυθραίας και Εκάλης όπως άλλωστε και η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος. Η ημερίδα διεξήχθη με επιτυχία στη βίλα Δροσίνη.

"Αλμύρα" Κλεονίκη Δρούγκα / Στίχοι, Θανάσης Μπιλιλή / Μουσική, Ντίνα Σαρατζή / Ερμηνεία
Ενημέρωση: 01-10-2024 12:40

"Αλμύρα" Κλεονίκη Δρούγκα / Στίχοι, νέο τραγούδι του μέλους της Λέσχης Τέχνης και πολιτισμού της Ε.Σ.Ε. σε μουσική Θανάση Μπιλιλή και ερμηνεία Ντίνας Σαρατζή

 Σελίδα 1 από 16: > >>

Μια Λέσχη Τέχνης και Πολιτισμού για όλους


Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος λόγω της αθρόας συμμετοχής πλήθους δημιουργών τόσο επαγγελματιών, όσο και ερασιτεχνών στους διαγωνισμούς και τις δράσεις της προβαίνει στην ίδρυση της «Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος».



Περισσότερα

Επικοινωνία


Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος
Ίωνος Δραγούμη 14, Αθήνα 115 28
6932089819
info@senariografoi.gr