Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Φώτης Αποστολάρας: Υποψήφιος με την Ανεξάρτητη Κίνηση Μουσικών



Ενημέρωση: 15-11-2023 12:16

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚIΝΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ
Ποιοι είμαστε και τι θέλουμε:

Οι μουσικοί που συγκροτήσαμε την Ανεξάρτητη Κίνηση Μουσικών θέλουμε και παλεύουμε για ένα σύγχρονο, ανοιχτό, μαχητικό, δημοκρατικό Σύλλογο. Ένα Σύλλογο για τους μουσικούς και όχι για την αναπαραγωγή κομματικών θέσεων. Ένα σύλλογο που να αφουγκράζεται τις ανάγκες των ανθρώπων της δουλειάς, επικεντρωμένο στα ζητήματα και τις ανάγκες του σήμερα στο στούντιο, στην πρόβα, στο live, στις εκδηλώσεις στους χώρους εστίασης με μουσική, στο ωδείο, στην παράσταση, στο μάθημα, στη καλλιτεχνική δημιουργία.

Με συλλογική προσπάθεια συνενώνουμε τις δυνάμεις μας για να βελτιώσουμε τις συνθήκες στην εργασία, στην αμοιβή, στην παιδεία, στα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα, για την αξιοπρέπεια του επαγγέλματός μας.

Εμπνεόμαστε από τις μεγάλες μάχες που δόθηκαν το τελευταίο διάστημα από το σύνολο των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην τέχνη και τον πολιτισμό. Με αφορμή την πανδημία μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούμε μεταξύ μας, να ακουμπήσουμε ο ένας τον άλλον, να συσπειρωθούμε και να δημιουργήσουμε δίκτυα ισχυρά ως τη σημαντικότερη παρακαταθήκη για τις διεκδικήσεις που έχουμε μπροστά μας. Για πρώτη φορά τα σωματεία και οι αυθόρμητες διαδικτυακές πρωτοβουλίες ενωθήκαμε και διεκδικήσαμε δυναμικά τα δικαιώματά μας. Στη συνέχεια μας δόθηκε η ευκαιρία να αναδείξουμε ζητήματα κακοποιητικών συμπεριφορών και εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Τελευταία, το χειμώνα που μας πέρασε, με αφορμή το Π.Δ. 85 άνοιξε η κουβέντα γύρω από το ζήτημα της παιδείας, της διαβάθμισης των Πτυχίων που χορηγεί το Υπουργείο Πολιτισμού και της πιστοποίησης προσόντων.

Δείξαμε με τον καλύτερο τρόπο ότι μόνο ενωμένοι και με σωστή τεκμηρίωση μπορούμε να καταφέρουμε σπουδαία πράγματα.

Είμαστε αισιόδοξοι/ες γιατί μπορεί να βλέπουμε τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας, ταυτόχρονα όμως είμαστε σίγουροι και σίγουρες ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Έλα μαζί μας



Μια Λέσχη Τέχνης και Πολιτισμού για όλους


Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος λόγω της αθρόας συμμετοχής πλήθους δημιουργών τόσο επαγγελματιών, όσο και ερασιτεχνών στους διαγωνισμούς και τις δράσεις της προβαίνει στην ίδρυση της «Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος».



Περισσότερα

Επικοινωνία


Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος
Ίωνος Δραγούμη 14, Αθήνα 115 28
6932089819
info@senariografoi.gr