Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Παρουσίαση βιβλίου "Άνθη στο τσιμέντο" | Πρόσκληση στην Παρουσίαση (15/01/2023, 11:30)



Ενημέρωση: 09-01-2023 11:39

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, 11:30 το πρωί, στο Δημαρχείο Μαρκοπούλου (Σκοπελίτη και Μεθενίτη γωνία, Μαρκόπουλο Μεσογαίας Αττικής) θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων "Άνθη στο τσιμέντο" της Φλωρεντίας Ρήγα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24 γράμματα (ηλεκτρονικά και σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία). 

Μια συλλογή διηγημάτων για τις ετερόκλητες μάχες της καθημερινότητας που δίνουν οι άνθρωποι μιας σύγχρονης πόλης. Ποιος τελικά θα νικήσει στη μάχη των τηλεφωνικών πωλήσεων, όπου οι άνθρωποι μετράνε μόνο ως αριθμοί; Πόσο αληθινό είναι το φιλάνθρωπο πρόσωπο της καλής κοινωνίας; Σ’ ένα κόσμο που κυριαρχεί η εικόνα, μπορείς να συμφιλιωθείς με τη φθορά; Ποια τραγωδία μεταμορφώνεται σε φανταστικό ταξίδι, μέσα από το αθώο βλέμμα ενός κοριτσιού; Έχουν θέση τα όνειρα σ’ ένα δημόσιο σχολείο, γεμάτο προκλήσεις; Σε ένα γραφείο ψυχολόγου, ποιος τελικά θεραπεύεται; Υπάρχει διέξοδος για την τέχνη στην αιώνια πάλη του καλού και του κακού; Ερωτήματα που καλείται ν’ απαντήσει ο αναγνώστης, επιλέγοντας την προσωπική του κάθαρση.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Ξενοφών Τζαβάρας, Δρ. Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, η Βίκυ Παπαμιχάλη, Εκπαιδευτικός και η Δέσποινα-Δήμητρα Ρήγα, Δρ. Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συντονίζει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, Υπεύθυνος Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μαρκοπούλου



Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Αφίσα παρουσίασης
Ενημέρωση: 09-01-2023 11:39 - Μέγεθος: 186.48 KB

Μια Λέσχη Τέχνης και Πολιτισμού για όλους


Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος λόγω της αθρόας συμμετοχής πλήθους δημιουργών τόσο επαγγελματιών, όσο και ερασιτεχνών στους διαγωνισμούς και τις δράσεις της προβαίνει στην ίδρυση της «Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος».



Περισσότερα

Επικοινωνία


Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος
Ίωνος Δραγούμη 14, Αθήνα 115 28
6932089819
info@senariografoi.gr