Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Μαρία ΜατάλαΒιογραφικό

Η Μαρία Ματάλα, απόφοιτος Pierce College, σπούδασε Ελληνική και Γαλλική Φιλολογία στο  Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γαλλικής Λογοτεχνίας και στο Πανεπιστήμιο της Picardie, Amiens, Τμήμα Γαλλικής και Συγκριτικής Λογοτεχνίας  Μεταπτυχιακό D.E.A. “L’Homme en Procès dans l’Oeuvre d’Albert Camus”. Εργάστηκε στην Γενική Διοίκηση Πρεσβείας.  

Μέλος Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (Ε.Ε.Τ.Ε.) και Ο.Σ.Δ.Ε.Ε.Τ.Ε., και Δρ. Γαλλικής Φιλολογίας, Κάτοχος D.E.A. δραστηριοποιείται ως ζωγράφος – χαράκτρια - αγιογράφος – κριτικός τέχνης.

Μαθήτρια του Γεωργίου Μόσχου στο Γυμνάσιο - Λύκειο, προχώρησε στην ζωγραφική με παρότρυνση του Νίκου Χατζηκυριάκου – Γκίκα (1989-1992), ο οποίος μάλιστα την σύστησε στο εργαστήρι ζωγραφικής του Θανάση Στεφόπουλου (1994-2005). Αργότερα, σπούδασε στα εργαστήρια πολλών γνωστών ζωγράφων και αγιογράφων.

Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής του Γιώργου Λαζόγκα στο Β΄ Εργαστήρι της Α.Σ.Κ.Τ.(2011)

Παρακολούθησε μαθήματα χαρακτικής της Ρένας Ανούση–Ηλία, στο Ανοιχτό Εργαστήριο Χαρακτικής. Δήμου Νίκαιας - Α. Ι. Ρέντη σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (2017-2020). 

Από το 2000 έχει στο ενεργητικό της 10 ατομικές εκθέσεις και από το 1994 έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται σε Πινακοθήκες και πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης έργα της βρίσκονται στα πωλητήρια των Ελληνικών Κρατικών Μουσείων. Εικαστικά της έργα έχουν δημοσιευτεί σε εξώφυλλα περιοδικών, εφημερίδων και σε εικαστικά ημερολόγια. Της έχει απονεμηθεί το Grand Prix Européen des Arts et des Lettres από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα στην Grasse, Γαλλία, το Βραβείο Συλλόγου Ελλήνων Λογοτεχνών και το βραβείο εικαστικών Τεχνών στην ΚΗ Πανελλήνια Έκθεση Παρνασσού, 2008, το Luxembourg Art Prize 2022, 2021, 2018, 2017, 2016, 2015 μεταξύ άλλων.Μια Λέσχη Τέχνης και Πολιτισμού για όλους


Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος λόγω της αθρόας συμμετοχής πλήθους δημιουργών τόσο επαγγελματιών, όσο και ερασιτεχνών στους διαγωνισμούς και τις δράσεις της προβαίνει στην ίδρυση της «Λέσχης Τέχνης και Πολιτισμού της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος».Περισσότερα

Επικοινωνία


Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος
Ίωνος Δραγούμη 14, Αθήνα 115 28
6932089819
info@senariografoi.gr