Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Μηνάς ΒιντιάδηςΒιογραφικό

Ο Μηνάς Ε. Βιντιάδης, δημοσιογράφος και συγγραφέας, γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1957 στο Πορτ Σάιντ της Αιγύπτου, μεγάλωσε στην ιδιαίτερη πατρίδα του Κάσο και από τα 16 του ζει στην Αθήνα. Μικρός σπούδασε Δημοσιογραφία, μεγάλος, σήμερα, σπουδάζει Ελληνικό Πολιτισμό στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Εργάστηκε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, στο «ΒΗΜΑ»  πρώτα (1984) και στα «ΝΕΑ» από το 1986 έως το τέλος του  2011. Έχει διατελέσει αρχισυντάκτης του πολιτιστικού τμήματος, διευθυντής στο περιοδικό «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ». Σήμερα διατηρεί τη στήλη του στο ART της εφημερίδας «ΠΟΝΤΙΚΙ». Συνεργάζεται επί είκοσι πέντε έτη με το Τρίτο Πρόγραμμα με εκπομπή πολιτιστικού περιεχόμενου.

Μυθιστορήματα «Τι είπα στην Κλαούντια», (1996, Λιβάνης) «Οι τρεις Μαρίες», (1999, Νέα Σύνορα Λιβάνης), «Το δεξί πόδι του θεού» (2004) και « Ο Δράκος κόκορας» (διηγήματα, 2006), Ελληνικά Γράμματα, και «Τηγανίζουν πατάτες στον Άρη;», ΤΟΠΟΣ.

Είναι  μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Ιδρύματος Κακογιάννη, μέλος του Δ.Σ.  της Εταιρείας για το Κτήριο της Όπερας και της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλας», και αν. μέλος του  Δ.Σ . του  Ιδρύματος «Σχολείον», της Ειρήνης Παπά.

Το 2015, συμμετείχε ως διδάσκων καθηγητής στο Στούντιο Συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου «Γράψε το έργο σου» και το 2017 δίδαξε στον κύκλο σεμιναρίων του Ιδρύματος Κακογιάννη. Για τρία χρόνια (2015-2018) ήταν υπεύθυνος του Θεατρικού Αντίσκηνου Θάσου.

«Ο Κάτω Παρθενώνας» ανέβηκε τον Οκτώβριο του 2015 στο ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία Περικλή Χούρσογλου και τον Οκτώβριο του 2019 στο «Άλμα» σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη, ενώ το έργο του «Tattooland», ανέβηκε στο «Αγγέλων Βήμα», σε σκηνοθεσία  Κερασίας Σαμαρά το 2017. Για το έργο αυτό ήταν υποψήφιος για το Βραβείο Κάρολος Κουν» το 2018.Μια Λέσχη Πολιτισμού για όλους


Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος λόγω της αθρόας συμμετοχής πλήθους δημιουργών τόσο επαγγελματιών, όσο και ερασιτεχνών στους διαγωνισμούς και τις δράσεις της προβαίνει στην ίδρυση της «Λέσχης Φίλων της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος».Περισσότερα

Επικοινωνία


Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος
Ίωνος Δραγούμη 14, Αθήνα 115 28
6932089819
info@senariografoi.gr